Thursday, May 15, 2014

Eesti keele tasemetöö

Tere!
Eile tegime riikliku tasemetöö eesti keelest. Link Innove kodulehelt Keegi puudulikku ei saanud. Väga tore on, kui kõigi vanematega saaks eraldi peale matemaatika tasemetööd arutada, kuidas laps selle 3 aastaga on arenenud ja õppekava omandanud.
Eesti keele tasemetööst niipalju veel, et kõige raskemaks osutus kaardi lugemise ülesanne. Ühest küljest oli selle sõnastus keerukas ja lisaks pidi arvestama ka liiklusreeglid linnas, teisest küljest peame kaardi lugemist kindlasti veel harjutama. Üks ülesanne oli e-kirja kirjutamine. Jah, see on riiklikus ainekavas sees, kuid samas enamik keskkondi ei luba alla 13-aastasel kontot luua. Pettusega muidugi saab. Samas pole veel 6. klassiski õpilastel oma meiliaadresse, kui palun neil mulle oma töid meilitsi saata. Nii, et uurime, kuidas saame lastele kontod luua?!
Eks see oli selline tõsiselt võetav esimene kogemus, millest juba ehk ka matemaatika tasemetööks õppida on.
Palun harjutage lastega elementaarset arvutamist: korrutustabel, jagamine, liitmine-lahutamine kirjalikult ja peast. Peast jagamine ja korrutamine kahekohalise arvuga!!! Mida töös oodata, vaata siit!

Jõudu viimasteks pingutusteks!

Õpetaja Tuulike

No comments:

Post a Comment